10 June, 2007

locCO :D

shi cum o manie trebuie rezolvata, mai ales dak itzi doreshti foarte mult :) asa shi eu ieri mi'am rezolvat o manie... piercing in za lImbA :> uuu :>
kteva detalii :> sa le tzin minte :) oricum akm aM DITA lIMBA =)) :P k sa umflat putzin :D dar merge, am reushit si sa pap o supitza intradevar in juma d ora dar merge :)
love mami mea:X k ma ingrijeshte etc. :P si k ma sustzine ;D


Locul pierce-ului: LIMBA
Piercingul in sine nu este dureros deoarece limba este un muschi cu striatii, acul intra printre ele precum l-ai baga intr-o tesatura. Limba se poate umfla si poate revenii la normal, de aceea de obicei piercingul se face cu un cercel mai mare la inceput, iar dupa ce revine la normal se schimba cu unul adecvat (deobicei dupa 8-10 zile). Cu cat piercingul se face mai in spate cu atat limba se umfla mai mult. De obicei piercingul se face in partea anterioara a limbii insa fiindca unii oameni au o adancitura in aceasta parte piercingul se face mai spate.
Piercingul in limba nu este pentru cei slabi de inima, in urma acestuia nu se poate manca mancare solida sau vorbii normal pentru cateva zile ; asta poate duce uneori la o mica depresie. Daca va hotarati sa faceti un astfel de piercing trebuie sa decideti daca veti putea rezista.

Alegerea cercelului
Cei mai comuni cercei care se folosesc pentru limba sunt cei in forma de haltera, care pot fi din otel chirugical simplu sau placat cu aur si din plastic colorat. Initial vei purta un cercel cu axa mai lung si margele mai mari, iar dupa vindecare il vei folosi pe cel adecvat cu axul si margelele mai mici.
Pentru cei care doresc sa ascunde piercingul pot opta pentru cel cercelul cu partea de sus de culoarea limbii.

Ingrijirea piercingului
Trebuie folosite pastile antibacterial si antiinflamatoare, in general antibiotice, pana cand umflatura scade si cercelul este schimbat cu cel mai mic. Pastilele au doua functii una cea antibacteriala care previne infectile, iar a doua, cea mai importanta cea anti-inflamatoare cea care ajuta ca umflatura sa scada si rana sa se vindece cat mai repede. Folosindu-le perioada de vindecare va scadea.
Trebui clatita gura cu un dezinfectant dupa masa (cel putin primele 14zile), apa de gura trebuie diluata pana la ¼ din concentratia normala, pentru ca folosirea ei nediluata reduce cantitatea naturala de enzime si peptide care ajuta la vindecare.
Cercelul se schimba dupa cel putin 10 zile, daca se face mai de vreme exista riscul ca limba sa se umfle la loc.
Trebuie inlaturat stratul care se face pe cercel in perioada de vindecare insa delicat cu ajutorul unei periute de dinti foarte moale. Dupa vindecare se poate scoate cercelul pentru a fi curatat.
Trebuie verificat o data pe saptama daca bilele cercelului sunt bine stranse, insa cu mainile curate si cu multa grija, surubul se strange in sensul acelor de ceas.
Prima oare cand mancati mancare solida dupa vindecare trebuie sa aveti grija sa luati muscaturi mici si sa mestecati cu grija, sa nu fie lovit cercelul.
Dimineata trebuie bauta, foarte incet, apa rece(deobicei cu gheata in ea) pentru a preveni umflarea limbii deaoarece stand pe spate creste volumul de sange care urca la cap.
Trebuie mancata multa mancare rece cum este inghetata sau iaurtul inghetat, sau trebuie bauta multa apa cu gheata pentu a alina durerea si pentru a scadea umflatura.
In cazul umflaturilor si a durerilor mari incercati sa sugeti cuburi de gheata pur si simplu.

Schimbarea cerecelului
Din cauza problemei cu schimbare cercelului odata cu evolutia umflaturii, se poate folosii unul singur caruia i se poate modifica marime fiind dealtfel si mai ieftin. Acesta se poate modifica de la 12cm initial la 10cm cand umflatura limbii dispare.
Cerceii se gasesc cu bile de diferite marimi din otel chirurgicat, sau poate fi placat cu aur de 14 cararte, aceste margele se pot lua separat insa este mai ieftin sa iei cercelul cu totul.

1 comment:

Andrei Crăiţoiu said...

Sa-l stapanesti sanatoasa si sa-l ingrijesti.In alta parte nu-ti mai faci gauri?:)))